Hitno! Amerika odgovorila na Putinov predlog! Kada ovaj čovek to kaže, jasno je šta čeka celu planetu!

od strane | jun 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće, Džejk Saliven, izjavio je danas da poslednji mirovni predlog Rusije za Ukrajinu vodi „ka daljoj dominaciji te zemlje“ i da se radi o „potpuno apsurdnoj viziji“.

Podsetimo, mnogi geopolitčki analitičari o Salivenu govore kao o najvažnijem čoveku SAD i, sasvim sigurno, osobi koja predstavlja budućnost američke politike.

Saliven je rekao novinarima da je odsustvo Kine sa Samita o miru u Ukrajini verovatno rezultat poziva Rusije da ne prisustvuju, preneo je Rojters.

Brojni svetski lideri okupili su se u švajcarskom planinskom odmaralištu kako bi podržali mirovne predloge Ukrajine na samitu na kojem nema predsednika SAD Džozefa Bajdena, a na kojem nije bila ni Kina.

Samit će trajati dva dana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio u petak da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije kako bi počeli mirovni pregovori.

Putin je na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova rekao da još jedan uslov za pregovore mora da bude izjava Kijeva da se odriče namera da uđe u NATO.
 

sledeća vest

TV

Live TV

Putin će uraditi ono čega se svi plaše, ako Zapad nastavi da provocira! Sudbina Ukrajine se nalazi u ruskim rukama (VIDEO)

U novom izdanju emisije Rat uživo, o aktuelnim ratnim žarištima u svetu, odnosima Rusije i Zapada, ali i o mirovnom samitu u Švajcarskoj, govorili su gosti prof. Miloš Laban, politički analitičar, Danijel Simić, osnivač portala „Frontal.rs“, Dejan Jelača, novinar i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju.

JOŠ TV VESTI



Opširnije

Izvor: Informer.rs