UBILA BEBU, ZAMOTALA JE U STOLJNAK I NAJLON, PA OSTAVILA NA TERASI! Majka je svoju bebu otrovala velikom količinom metadona!

od strane | maj 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je 2018. godine osudio na 15 godina zatvora Tanju Lakić Mahud (44), koja je beživotno telo deteta ostavila na terasi stana zamotano u najlonske kese i stoljnjak!

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u decembru 2017. godina Tanja Lakić osuđena zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Sud je odlukom ovoj ženi potvrdio i izrečenu meru obaveznog lečenja narkomana.

Lakić Mahud je osuđena jer je, kako se navodi u presudi, neutvrđenog dana u periodu od 25. do 30. septembra 2015. godine na za sada neutvrđenom mestu u Beogradu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti – ubila bebu, tako što joj je dala da popije veliku količinu metadona.

– Usled toga je kod bebe nastupilo akutno trovanje metadonom od čega je preminula – navodi se u presudi.

publish

Tanja Lakić Mahud sa suprugom i detetom

 

pablic

Sud je dalje utvrdio da je „30. septembra 2015. godine u noćnim časovima član porodice okrivljene, L.L, nakon što se vratila sa letovanja pokušala da uđe u stan gde je okrivljena boravila sa svojom bebom, zazvonila je na vrata stana, pa pošto se okrivljena nije javljala prespavala je kod komšinice“.

Sutradan, 1. oktobra 2015. žena je pozvala majstora kako bi nasilno otvorio vrata stana, pa kada je ušla u stan na krevetu spavaće sobe je zatekla okrivljenu bez tragova svesti o čemu je obavestila hitnu pomoć i policiju koja je pregledom stana na terasi pronašla bebu koja nije davala znake života.

Beba je bila obučena u pelene i benkicu, uvijena u peškir i stoljnjak, te je tako obučena i uvijena bila stavljena u tri plastične kese i ostavljena na terasi.

Od olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je cenio to da je Lakićeva bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ali i da je sama sebe dovela u takvo stanje.

Otežavajuće okolnosti sudovi nisu našli, ali su cenili izraženo kajanje, kao i njen raniji život.

– Iz napred navedenih razloga, neosnovano se žalbom javnog tužioca ističe da je u konkretnom slučaju trebalo izreći kaznu zatvora koja ne bi bila manja od 30 godina – naveo je Apelaiconi sud.

Taj sud, kako se navodi u obraloženju, nije usvojio navode tužilaštva da je okrivljena tek na poslednjem glavnom pretresu dozvolila mogućnost da je ona ubila bebu, kao i da je tada sažaljevala sebe i situaciju u kojoj se našla, a ne sam čin i dete koje višeg nema, kao i ni tvrdnje da iz dokaza – sveske okrivljene, proizlazi da se u konkretnom slučaju ne radi o nehotičnom davanju male doze metadona u cilju smirivanju deteta već o planiranom činu.

– Međutim, iako stoje navodi žalbe javnog tužioca da se određene olakšavajuće okolnosti i to njene porodične prilike, s obzirom na prirodu predmetnog krivičnog dela, ne mogu smatrati olakšavajućim – one ne utiču na pravilnost odluke o kazni koju je prvostepeni sud izrekao okrivljenoj – zaključio je Apelacioni sud u svojoj odluci.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs