Rusi zauzeli Šumi u DNR, prodor na Toreckom pravcu! Iskander razneo ukrajinsko skladište municije!

od strane | jun 29, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 857. dan.

Rusija će probiti evropsku Gvozdenu kupolu? Brisel uložio milione u svom strahu od Moskve!

Pogođeno skladište HIMARS-a u Zaporožju

Snažna eksplozija potresla selo Matvejevka u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva, gde se nalazilo skladište ukrajinskih trupa sa dalekometnim raketama HIMARS, koordinator proruskih podzemna mreža u Nikolajevu, rekao je za Sputnjik Sergej Lebedev.

Lebedev je dodao da je u 23.25 po lokalnom vremenu došlo do još jedne eksplozije u kamenolomu u naselju Kamennoje Zaporoške oblasti , gde su ukrajinske trupe držale skladište sa municijom i vojnom opremom.

Brutalan odgovor Rusa! Iskander potpuno devastirao ukrajinsku municiju! Kako će Zelenski bez ovoga?

Vojne vežbe na Crnom moru

Crnomorska flota u subotu uveče izvodi vežbe na ulazu u Sevastopoljski zaliv, kao i u zalivu Streleckaja i Kamišova, rekao je guverner grada Mihail Razvožajev . “

Približno do 21.00 u oblasti Severnog i Južnog pristaništa, kao i zaliva Streleckaja i Kamišovaja, flota sprovodi obuku posada PPDO gađanjem iz različitih vrsta lakog naoružanja – napisao je Razvožajev na svom Telegram kanalu.

Crni Zelenski, šta uradi ovo?! Ukrajinci zaprepašćeni: Rusi otkrili pravu istinu, narod kipti od besa – svi znaju ko je krivac!

Uništeni dronovi iznad Belgoroda

Dežurni PVO sistemi uništili su bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine na nebu iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pres služba ministarstva je dodala da je pokušaj kijevskog režima da izvrši još jedan teroristički napad na ciljeve u zemlji zaustavljen oko 18:15 po moskovskom vremenu.

Sad hoće da pregovara sa Rusijom? Zelenski izašao sa novim planom, traži vraćanje teritorije!

Uništene dve ukrajinske artiljerijske jedinice

Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija Rusije su u protekla 24 sata pogodili dve instalacije ukrajinskih PVO sistema S-300PS i druge ciljeve, saopštila je u subotu pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije uništile su kontrolni punkt divizije, radar za osvetljenje i navođenje, detektor male visine, kao i dva lansera S. Pored toga, protivvazdušni raketni sistem od 300 KS je prouzrokovao gomilanje neprijateljske ljudstva i vojne tehnike u 119 regiona – navodi se u saopštenju.
 

Goreće Evropa! Ruski mediji objavili zastrašujuće vesti! NATO priprema logistiku, koridor je završen: Treći svetski rat nikada bliži!

Oglasio se guverner Sevastopolja

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev izjavio je u svom Telegram kanalu da je svaki napad Oružanih snaga Ukrajine na grad praćen informacionim napadima na medijske resurse.

Uzbuna za vazdušni napad objavljena je u gradu u subotu, 29. juna u 08.56 po moskovskom vremenu.

Grad je imao sistem protivvazdušne odbrane.

Dva vazdušna cilja su uništena na nebu nad akvatorijom i u oblasti Balaklave .

Prema preliminarnim podacima, tri civila su povređena, zadobili su lakše rane od gelera, a oštećeno je nekoliko kuća.

Putinova akcija u Crnom moru izazvala paniku u NATO paktu! Moskva planira osvetu za Sevastopolj?

U ruskom napadu kod Harkova ubijena jedna osoba

U ruskom granatiranju sela Boguslavka, u Harkovskoj oblasti, jedna osoba je ubijena, a druga ranjena, saopštilo je danas ukrajinsko regionalno tužilaštvo u Harkovu.
U granatiranju su takođe oštećene privatne kuće, prenosi Ukrinform.
Istovremeno, u ruskom napadu na selo Kupjansk-Vuzlovi su oštećeni ambulanta, pošta, obrazovna ustanova i stambeni objekti.
Ukrinform navodi da je u jučerašnjim ruskim napadima u oblasti Harkov ubijena jedna žena, a da je osam civila povređeno.

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Ruska grupacija „Centar“ zauzela je mesto Šumi u Donjeckoj Narodnoj Republici. Takođe, tokom prethodnog dana odbijeno je šest kontranapada ukrajinske vojske. Kijev je u tim okršajima izgubio do 360 vojnika.
Jedinice grupacije „Jug“ poboljšale su svoje taktičke položaje i nastavili da se probijaju na frontu. U borbama za protekla 24 sata ukrajinska vojska je ostala bez 430 vojnika.
Grupacija „Zapad“ zauzela je povoljnije položaje, a u borbama proteklog dana ukrajinske snage izgubile su više od 500 vojnika.
Grupacija „Sever“ je izvela napade na položaje ukrajinske vojske u blizini mesta Neskučno, Vočansk i Lipcov u Harkovskoj oblasti. Kijev je u tim napadima izgubio do 270 vojnika.
Ruske PVO snage oborile su još jedan ukrajinski MiG-29.

Ovo će pokušati da urade Rusiji?! Šok vesti iz Evrope, jedna zemlja razmatra nemoguće: Ako pokrenu proces…

Blokada i gužva na Krimskom mostu

Saobraćaj na Krimskom mostu jutros je bio privremeno blokiran. Nastala je gužva pred prelazom: na tamanskoj strani ima 240 automobila, a na kerčkoj 360. Na prolaz se čeka oko sat vremena.

Rusi napredovali kod Torecka

Ruske trupe su napredovale na Toreckom pravcu. Zauzeli su deo sela Pivdeni i kreću se ka putu koji sa severa vodi ka Njujorku.

Ukajinski generalštab je u svom najnovijem izveštaju izvestio da je bilo 15 napada ruskih trupa u pravcu Toreckog, 14 je odbijeno, jedan je još u toku.

Horor u ruskom selu

U Kurskoj oblasti Ruske Federacije pet osoba je poginulo u napadu dronom, rekao je guverner Aleksej Smirnov. Opširnije čitajte na liknu ispod:

Krvava noć u pograničnom ruskom selu! Hitno se oglasio guverner!

Prema njegovim rečima, dron se srušio na kuću u selu Gorodišče, okrug Rilski, u blizini granice Ukrajine. Među poginulima je i dvoje dece. Dve osobe su preživele.

Strašne scene u Dnjepru, stradao čovek, 12 povređenih

U Dnjepru se nastavljaju spasilački radovi u višespratnici oštećenoj ruskim raketnim udarom. Jedan čovek je nastradao, 12 je ranjeno. U jednom od ulaza uništeni su stanovi od 8. do 11. sprata. Oštećeno je 11 automobila.

Počinje letnji juriš! Nisu slušali Putina, sada dolazi teška kazna! Zapadni zvaničnici tajno govore o najgorem scenariju!

Šokantne vesti! Kako će Rusija reagovati na ovo?! Zapad više i ne krije sramne poteze, odavno su prešli sve granice!

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs