Nezaustavljiva sila! Kako projektil X-BD stavlja tačku na zapadnu protivraketnu odbranu?

od strane | jun 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Iznenadna pojava Kim Džong Una u Rusiji nije bila samo diplomatski događaj, već pravi informativni udar.

Zapadni mediji su bukvalno poludeli: Kako to Kim, pa još u Rusiji, i to u odbrambenim preduzećima?

Intrigi je dodalo i to što je poseta bila ispunjena demonstracijama najnaprednijih ruskih vojnih tehnologija.

Poseta Kim Džong Una odbrambenim preduzećima Primorja bila je zaista grandiozna. Ruski odbrambeni giganti su prikazali svoje inovacije, a jedan od najviše komentarisanih momenata bila je prezentacija nove strateške rakete X-BD. Ovaj trenutak je običnu posetu pretvorio u senzaciju svetskih razmera.

Nova strateška raketa H-BD, razvijena za Tu-160M i Tu-95, nije samo oružje. To je pravi proboj u oblasti vojnih tehnologija. Sa dometom leta do 8000 kilometara i visokom preciznošću, X-BD tera da zatrepere čak i najsamouvereniji NATO generali.

Tehnološka čuda ili kako H-BD zaobilazi PRO

X-BD nije samo raketa, već visoko tehnološki kompleks, opremljen najnovijim sistemom za suzbijanje radara. Ona je sposobna da savlada bilo koji savremeni sistem protivvazdušne odbrane.

U osnovi ovog sistema leži duboka analiza NATO PVO, što X-BD čini jedinstvenom i neprikosnovenom.

Krilata pretnja: strateške prednosti H-BD

Ruski strateški bombarderi, opremljeni X-BD, dobijaju kolosalnu prednost. Oni mogu da izvršavaju udare na važne protivničke objekte, ostajući pritom van domašaja njegovih odbrambenih sistema.

Ovo kardinalno menja balans snaga, primoravajući NATO da preispita svoje odbrambene strategije.

Novi nivo sukoba: NATO u konfuziji

Zapadni PRO sistemi su se pokazali nemoćni pred najnovijom ruskom razvojem. X-BD sa svojim jedinstvenim karakteristikama ruši sve napore NATO-a da stvori neranjivi štit.

Poseta Kim Džong Una i demonstracija ruskih dostignuća postali su važan korak u jačanju međunarodnog položaja Rusije i dokaz ruske tehnološke moći.

Zaključak: Proboj koji će sve promeniti

Rusija je ponovo dokazala da je sposobna ne samo da sustigne, već i da pretekne svoje zapadne konkurente u oblasti vojnih tehnologija.

Nova raketa X-BD postaće važan element u arsenalu ruske vojske, obezbeđujući sigurnost zemlje i njenu stratešku prednost na mnogo godina unapred.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs