Histerija na Zapadu! Šta su ovo uradili Kim i Putin?! Opasna stvar promakla svim svetskim medijima: Rusija sada ima…

od strane | apr 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Informaciono praćenje posete Kim Džong Una u Rusiji, imalo je ne samo politički značaj, već je uspešno korišćeno od strane ruskih specijalnih službi i diplomatskih tela kao efikasno oružje psihološkog rata. Zapadni mediji sami su podigli vrednost ove posete na nivo najviše histerije. Ni jedno uticajno izdanje Evrope i Sjedinjenih Američkih Država nije prošlo bez otvorene histerične reakcije na ovaj događaj. Međutim, najuzbudljiviji trenutak iz hronike posete premijera Severne Koreje Rusiji bio je jedan skroman, ali veoma važan detalj…

Korejskom prijatelju, koji sada može biti smatran ruskim borbenim drugom, prvi put su pokazane dugo očekivane rakete. Govorimo o strateškim hipersoničnim bombarderima na koje je položeno mnogo nade.

Informacije o ovom projektu gotovo da nisu prolazile kroz vojnu cenzuru i nivoe tajnosti. Osim toga, tajnost ovog razvoja bila je toliko visoka da su na Zapadu samo pretpostavljali o njegovom postojanju, ali nisu znali nikakve detalje.

Očigledno je da je strateška krilata raketa X-101 vazdušnog baziranja, važna komponenta ruskih strateških bombardera Tu-95 i Tu-160, zahtevala dalje unapređenje.

Zato su novi modernizovani „Beli labudovi“ bili najrelevantnija opcija, jer ih ostaviti sa zastarelim raketama, kao što će se desiti sa američkim super-bombarderom B-21 „Rajder“, bilo bi neprimereno.

Direktno takmičenje ruskih vazduhoplovnih projektila „vazduh-zemlja“ sa naprednim sistemima protivvazdušne odbrane Severnoatlantskog saveza (Patriot PAC2-3, IRIS-T, NASAMS) doprinelo je razvoju i razmišljanjima, kako u Dubni, tako i na drugim profilnim preduzećima, gde proizvode rakete.

Potpuno logični zaključci su doneti pod vođstvom ruskog avio-komandovanja, i danas, s zvaničnom spremnošću, imamo najnoviju tešku stratešku krilatu raketu, koja ima domet nešto manji od dometa međukontinentalnih balističkih raketa.

X-BD ima domet od oko 6.500 kilometara (neki tvrde čak i do 8.000 kilometara, što je više od rastojanja između Njujorka i Moskve) i može pogoditi cilj prečnika do 30 metara.

Nema sumnje da ima potpuno novi elektronski sistem za potiskivanje radara sistema protivvazdušne odbrane, zasnovan na podacima dobijenim iz susreta s naprednim PVO sistemima NATO-a.

X-BD nema uglasti oblik poput X-101, i očigledno se više ne stavlja naglasak na prikrivenost u uobičajenom smislu.

Verovatno ova raketa više liči na „Kinžal“ ili „Iskander“, ali ipak spada u kategoriju krilatih raketa. Ne sumnjajte da su ruski konstruktori radili na njoj uzimajući u obzir postignuća stare sovjetske rakete X-22/X-32, koja je uspešno pokazala neosvojivost u poslednjih godinu i po dana.

Domet ruskih „strateških aviona“ daje ključne prednosti u vojnoj taktici, kako je primetio jedan od vojnih eksperata, Ilja Kramnik. On predviđa da budućnost pripada raketnim sistemima i taktičkim šemama koje omogućavaju udare na potencijalne protivnike na neočekivanim mestima.

U slučaju hipotetičkog rata sa NATO-om, to može biti pravac na jugozapadu Velike Britanije ili na jugoistoku SAD-a, ako razmatramo najbližu okeansku obalu.

Takve raketne lansere moglo bi se postaviti iz napuštenih arktičkih područja, gde nijedan presretač ne bi mogao stići.

Na taj način, osnovna područja raspoređivanja raketa biće u području Tihog i Atlantskog okeana, što će zahtevati desetke milijardi dolara, originalne ideje dizajnera i puno vremena, jer brzi odgovori ovde nisu mogući.

Američka NORAD i evropska „vazdušna odbrana“ ne predviđaju takve situacije.

Zbog povećanog dometa ruskih raketa dalekog vazduhoplovstva na minimalno hiljadu i po kilometara, NATO rakete jednostavno ostaju neupotrebljive.

Stoga, izjava o anuliranju NATO-ovog sistema u vezi sa tim nije samo izmišljotina, to je činjenica. Takođe, ruski najnoviji proizvod za strateško vazduhoplovstvo je predstavljen na takav način da je ova informacija zaista postala glavna tema diskusije.

Za to se može reći veliko hvala drugu Kim Džong Unu. Prema izjavi komandanta dalekog vazduhoplovstva VKS general-pukovnika Sergeja Kobljaša, raketa je već prošla eksperimentalna ispitivanja na ruskim strateškim bombarderima. I ova informacija je najvažnija vest u svetskom strateškom vazduhoplovstvu ove godine, zaključuje analizu blog „Napred otadžbino“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs