Evro Book: Najbolje knjige – najbolji prijateljiTrideset i jedna godina u izdavaštvu, osluškivanja vaših želja, negovanja lepe domaće i prevodne književnosti doveli su Izdavačku kuću Evro Book u sam vrh izdavaštva u Srbiji.

Iz godine u godinu pripremamo za vas knjige koje će vas razonoditi i razgaliti, ali i one koje ćete zauvek pamtiti. Pružamo vam prijatan predah, ispunjen pričama o velikim ljubavima, o istorijskim prekretnicima, o sablasnim svetovima, potresnim sudbinama i uzbudljivim slučajevima s one strane zakona.

Najmlađima, ali i onima koji su odlučili da još neko vreme ne odrastu, doneli smo veseo dašak slikovnica i knjiga s nezaboravnim crtanim junacima: Tomom i Džerijem, Mikijem i Šiljom, Jagodicom Bobicom, Sunđerom Bobom, Džeronimom Stiltonom, Pepom Prasetom...

One koji su već zakoračili u svet odraslih, radoznali i odvažni, poveli smo u fantastične svetove vršnjaka s natprirodnim moćima, koji će im sem uzbuđenja usaditi i želju da i sami istražuju, da se otisnu u nepoznato, naoružani znanjem i znatiželjom. Osim čuvene Sumrak Sage, ponudili smo im priču o multiverzumu, o devojci Skarlet zaljubljenoj u dobrog demona, o životu u Mračnoj akademiji.

Za časove odmora naših dama, preporučujemo najčuvenija imena svetske književnosti, od Danijele Stil i Sante Montefjore, do Suzane Tamaro i Zveve Kazati Modinjani.

Evro Book se može pohvaliti romanima nekih od najpoznatijih pisaca žanrovske književnosti kao što su Ken Folet, Džon le Kare, Džon Grišam, Ijan Renkin, ali i sjajnim istoriografskim delima Sajmona Sibaga Montefjorea i biografijama ljudi koji su obeležili našu i svetsku istoriju. Preporučujemo vam luksuzno opremljene memoare kralja Petra Drugog Karađorđevića, potresnu i veličanstvenu istoriju Jerusalima, biografije svetskih lidera Medvedeva, Putina i Obame.

Izdavačka kuća Evro Book upustila se u još jedan ozbiljan izdavački poduhvat i objavila dve izuzetne Biblija za decu: Ilustrovanu Biblije za decu i Bibliju u 365 priča. Obe knjige su obogaćene ilustracijama rađenim rukom, koje potpisuju priznati srpski umetnici. Ali naš uspeh se ne meri samo brojem objavljenih naslova, priznanjima i nagradama, već pre svega osmesima hiljada dece koja odrastaju uz naše knjige i mnoštvom zadovoljnih čitalaca koji nam iz godine u godinu ukazuju poverenje. Zato vas ni ubuduće nećemo izneveriti; štaviše, vaše poverenje sa zadovoljstvom ćemo nagraditi kvalitetnim izborom knjiga i pristupačnim cenama.

Evro Book je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja, a posebno smo ponosni na nagradu Festivala slovenske knjige za delo "Srbija i Rusija u Velikom ratu" 2015. godine. Takođe, dobitnik smo i nagrade Gligorije Vozarović za najboljeg izdavača prema oceni Biblioteke grada Beograda. Domaći ilustratori, Ana Grigorjev i Srđan Bjelotić, sa kojima sarađujemo, nagrađeni su zahvalnicama žirija dečje kritike Dositejevo pero za ilustraciju knjige "Snežna kraljica", odnosno "Ilustrovana Biblija". Autor Radoslav Đ. Gaćinović je dobitnik nagrade Pečat vremena 2018. za dvotomnu monografiju "Nasilje nad Srbima". Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade Beogradski pobednik 2019. je naša autorka Ljiljana Šarac, koja je objavila pet hit romana: „Opet sam te sanjao”, „Gde sam to pogrešila”, „Zid tajni”, „Starija” i „Stariji”, u izdanju Izdavače kuće Evro Book.

Zato dobro došli u Evro Book, u svet u kojem će vam najbolje knjige biti najbolji prijatelji.

Vaš Evro Book