Treća knjiga „Mačke” u prodaji!

Izdavačka kuća „Evro Book” predstavlja vam treću knjigu „Mačke”, iz edicije „Velika slikovnica”, u devet zanimljivih poglavlja. Upoznaćete jednog od omiljenijih kućnih ljubimaca, sisara koji pripada porodici mačaka, baš kao lav i tigar – mačku. Ona je mesožder, samostalan i vispren lovac, gospodar svoje teritorije, ali i velika spavalica i maza privržena svom gospodaru, koja voli da se razbaškari dok joj ukućani s mnogo ljubavi ugađaju. Mace su eksperti da vam se podvuku pod kožu i kad ih zavolite, uvek ćete ih posmatrati s divljenjem i ljubavlju. Ova knjiga je namenjena najmlađim čitaocima, deci predškolskog i školskog uzrasta, ali i svim ljubiteljima ovih gracioznih životinja koje čuvamo kao ljupke i drage ljubimce dok one i dalje poseduju nešto divlje.

U uvodnom poglavlju saznaćete koje su opšte odlike ove ljupke i pametne životinje: kakvo im je krzno i koža, čulo sluha, mirisa i vida, čemu služe brkovi i zašto su im šape mekane.

Iz narednih poglavlja otkrićete kako mace komuniciraju i proizvode različite zvukove: mjaukanje i predenje. Zašto luče hormon feromon, šta položaj njihovog repa govori o njihovom raspoloženju, a šta nam otkrivaju njihove uši i oči? Odgovore na ova pitanja naći ćete u ovoj knjizi.

Ne kaže se slučajno: „Slažu se kao pas i mačka”. Psi na drugačiji način ispoljavaju raspoloženje – mašu repom kada su srećni i raspoloženi za igru, dok mačke to rade samo onda kada im nešto nije po volji ili kada su spremne za napad. To je samo jedan primer koji ukazuje na različitost u njihovom ponašanju, pored brojnih drugih o kojima ćete čitati u ovoj knjizi.

Mace su velike maze, vešti istraživači, prave akrobate, odlični skakači, asovi u pentranju i uvek se pri skoku dočekaju na noge. Da li ste znali da njihovo malo i gipko telo ima oko 250 kostiju, ponekad i više u zavisnosti od dužine repa, dok čovek ima 206?

Takođe, saznaćete kako izgleda jedan dan u životu prosečne mačke, ponešto o njihovom instinktu za lov, kada je mačka spremna za prinovu, sve o ljupkim mačićima i kako da se brinemo o ovom veoma zanimljivom ljubimcu. Ako se premišljate koju rasu da kupite, odgovore pronađite u poslednjem poglavlju „Rase”.

Ova fantastična knjiga ilustrovana je divnim crtežima koji živopisno dočaravaju i upotpunjuju ovu zabavno-obrazovnu slikovnicu. Još danas u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje potražite svoj primerak, po neverovatnoj ceni od 399 dinara. Uživajte u čitanju knjige „Mačke” i spremite se za treći naslov iz istog serijala – „Zveri”.


09.07.2019.