Srećan početak školske godine!

Draga deco i dragi roditelji,

Još jedna školska godina je pred nama, a mi u Evro Book-u želimo da je spremno dočekamo!

Izdovojili smo nekoliko knjiga neophodnih svim školarcima, prilagođene različitom uzrastu.

Najmlađim školarcima i naprednim predškolcima preporučujemo sledeće knjige:

  • Bukvar lepog ponašanja”, jer škola je više od savladavanja gradiva. To je institucija koja treba decu da obrazuje, ali i vaspita i nauči lepom ponašanju. Prema rečima same autorke, dugogodišnjeg prosvetnog radnika, lepo ponašanje nije privilegija ni lepih, ni bogatih, ni moćnih, ni učenih – već vaspitanih. Ono se sastoji iz dva dela: jedan je lični, to jest karakterni i moralni koji se ne menja nikad, a drugi zavisi od vremena, civilizacije, običaja i vere. Ova knjiga će umnogome pomoći i deci i njihovim roditeljima da na zabavan način upoznaju i usvoje lepe navike i manire i da nauče da razlikuju dobro od lošeg, lepo od ružnog, korisno od štetnog.
  • Učimo azbuku” je knjiga uz koju deca na zabavan način uče naše pismo, kako da lepo i pravilno pišu slova i brzo ovladaju pisanjem ćirilice.
  • Učimo engleski” , jer govoriti i pisati engleski jezik danas je neophodno baš kao i upotreba maternjeg jezika. Stručnjaci kažu da što se deca u ranijem uzrastu susretnu sa stranim jezikom, to će njime lakše ovladati.
  • Zabavna škola – Matematika” uz koju će deca kroz igru lako savladati osnovne matematičke operacije i zahvaljujući kojoj im matematika neće biti bauk.
  • Zabavna škola – Svet oko nas” knjiga koja kod dece razvija radoznalost, uz koju uče o stvarima koje ih okružuju i bolje razumeju svet oko sebe.

Nešto starijim školarcima preporučuli bismo knjige uz koje će da prošire znanja stečena u školi, ali takođe i knjige uz koje će da zavole književnost i pripreme se za čitanje lektire u srednjoj školi.

Za početak bismo preporučili enciklopediju „Istorija od preistorije do naših dana” u kojoj će deca saznati sve o razvoju ljudske kulture i civilizacije uz pregršt fotografija, ilustracija, reprodukcija i rekonstrukcija, kako bi deca lakše zamislila kako je svet u kome danas živimo nastajao.

Zatim dva klasika svetske književnosti: „Deca kapetana Granta” Žila Verna i knjigu „Tajni agent” Džozefa Konrada, delo koje se smatra jednim od njegovih najboljih dela i jednim od najboljih romana svetske književnosti 20. veka.

Ljubiteljima knjiga sa naučno-fantastičnim elementima, preporučujemo serijal knjiga „Morga” o 12-ogodišnjoj devojčici crne kose, plavih očiju, sa ljubičastim pegicama na licu koja zahvaljujući magičnim veštinama ume da čita nebo gledajući u oblake, oseća vetar koji joj govori kuda da ide, pije kišu kako bi pročistila misli i osluškuje tišinu kako bi otkrila tajne energije. Na planeti koju obasjavaju tri meseca, ona je jedina „nesavršena” jer u sebi nosi ljudski DNK, zabranjen Vladozakonom farona koji su čitavom narodu izbrisali sećanje na emocije.

Tinejdžeri koji su već pročitali sve knjige o Hariju Poteru i sve delove Sumrak sage, uživaće u knjizi „Domaćin” Stefani Majer. Ovo je roman koji priča priču o tome kako funkcionišu intimne veze kada dva bića nastanjuju isto telo. Radnja romana smeštena je u budućnosti, kada Zemlju okupira vanzemaljska rasa Duša, koja zaposeda ljudska tela i briše njihove ličnosti.

Najzad, knjiga koju preporučujemo kako i tinejdžerima, tako i odraslima, je roman „Zvezde nad Berlinom”. Ljubavna priča koja se dešava u Berlinu 1942. godine između Lili, devojčice iz romske porodice, inače umetnice na trapezu i Maksa, dečaka iz imućne nemačke porodice, pripadnika Hitlerove omladine.

Nadamo se da vam se dopadaju naše preporuke. Sve knjige možete poručiti na našem sajtu ili ih kupiti u našoj knjižari u Beogradu u Dimitrija Tucovića 41.

Želimo vam srećan i uspešan početak školske godine!

 

Vaš EVRO BOOK


27.08.2018.