Sedma knjiga „Biblije u 365 priča i slika” od 24. 7. u prodaji

NOVA sedma knjiga „Biblije u 365 priča i slika”
od 24. 7. u prodaji na svim kioscima širom zemlje!


Izdavačka kuća „Evro Book” vam predstavlja sedmu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” kroz trideset i jednu starozavetnu priču. Napisane su jednostavnim i razumljivim jezikom, na osnovu bogonadahnute i najstarije knjige na svetu, u kojoj su zabeležene istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima. Iskonska i nasušna potreba čoveka je da sluša i da živi po Reči Božjoj od koje je sve postalo: „U početku beše Reč, i reč beše u Boga, i Bog beše Reč.” (Jn.1, 1) Božje reči su u ovoj knjizi pretočene u priče koje će podstaći naše najmlađe čitaoce da se, u društvu brižnih roditelja, zajedno upoznaju sa Knjigom nad knjigama i otkriju sve njene tajne.

Na samom početku ove knjige, u priči „Isceljenje Nemana”, prorok Jelisej prenosi Reči Božje Nemanu, koji je došao kod njega po savet kako da pobedi bolest. Jelisej mu je otkrio Božju tajnu da sedam puta zaroni u reku Jordan. Ljut i nepoverljiv Neman je ipak poslušao Jeliseja i čudom iz vode izašao potpuno zdrav.

Naredna poučna priča „Gospode, otvori mu oči da vidi” opisuje napad sirijskog cara i njegove vojske na grad Izrailj. Prorok Jelisej je glavni junak i ove priče i on prenosi Reči Božje Joramu, caru Izrailja, koji je slušajući njegove savete u više navrata uspeo da izađe na kraj sa nadmoćnijim neprijateljem. Kada su, uz Božju pomoć, porobili svoje protivnike  milostivi Jelisej i izrailjski car nisu želeli da ih pogube, već su ih napojili, nahranili i pustili da se vrate u njihovu zemlju. Dugo posle toga Sirijci nisu napadali Izrailj.

Divna priča „Prorok Osija” uči nas o snazi ljubavi koja prašta grehe. Glavni junak prorok Osija zaljubio se u bludnicu Gomeru, koja mu je u braku rodila troje dece, ali kako nije mogla da pobegne od svoje prirode, ostavila ih je i pobegla s ljubavnikom. Prorok je zatražio savet od Gospoda, koji mu je poverio svoje tajne i rekao da potraži nevernicu i ako je istinski voli, da joj oprosti grehe. Da li je prorok poslušao Gospoda i kako se izborio sa porodičnim nedaćama, saznaćete u ovoj poučnoj knjizi. Ne prepustite da pročitate sjajne priče „Samo Bog otkriva tajne”, „Poruka od Boga”, „Čuvaj se i budi miran” i otkrijete moćne reči koje je sam Bog ostavio u amanet budućim naraštajima.

Ove lepe i živopisne priče oplemenjene su ilustracijama urađenim tehnikom ulje na platnu našeg poznatog akademskog slikara Nebojše Đuranovića. Uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja ova edicija predstavlja jedinstvenu riznicu duhovnog blaga za celu porodicu.

Zato već sutra potražite sedmu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika”, koju možete kupiti po neverovatnoj ceni od 399 dinara, u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje!Autor: Evro Book/PR
Foto: Evro Book/dizajn

 


23.07.2019.