Prva knjiga „Konji” u prodaji!


Izdavačka kuća „Evro Book” predstavlja vam prvu knjigu „Konji”, iz edicije „Velika slikovnica”, u jedanaest zanimljivih poglavlja. Upoznaćete svet divnih, plemenitih životinja – konja – i otkriti sve o njihovoj neraskidivnoj vezi sa čovekom. Ova sjajna ilustrovana knjiga obogaćena je veoma korisnim, ujedno i zanimljivim informacijama. Namenjena je najmlađim čitaocima i njihovim roditeljima, kao i svim ljubiteljima ovih divnih životinja koji žele da saznaju nešto o njihovom poreklu, rasama, načinu dresure, konjičkim sportovima...

U poglavlju „Poreklo i mitovi” saznaćete šta su eohipusi (Eohippus), da predak konja nije bio veći od današnje lisice, i otkrićete odakle vode poreklo današnje rase konja. Saznaćete i kako su nastali mitovi o kentaurima i Pegazu.

„Anatomija i nega” drugo je poglavlje ove knjige, iz kojeg ćete otkriti kako se konji timare, čime se hrane, kako se mere. U knjizi ćete naći i ilustraciju konja s označenim nazivima određenih delova tela ove životinje.

Naučićete ponešto o najvažnijim rasama ovih plemenitih životinja, upoznaćete se sa rasom najbržih konja na svetu, otkriti zašto su poniji mali i koliko najviše mogu da porastu te kako su Indijanci koristili konje za vuču. Otkrićete gde su se odvijale trke dvokolica u starom Rimu, zašto su konji bili najbolji prijatelji srednjovekovnih vitezova.

Saznaćete kako ždrebe dolazi na svet, čime se hrani, kad može da načini prve korake i da se osamostali. Posebna poglavlja posvećena su i ponašanju konja, najboljem uzrastu za dresuru, konjičkim sportovima.

Velika slikovnica o konjima bogato je opremljena izuzetnim ilustracijama koje prate zanimljive priče o poreklu i evoluciji ove rase, o pripitomljavanju konja, koji su vekovima pomagali čoveku u svakodnevnim poslovima.

U svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje možete potražiti svoj primerak, po neverovatnoj ceni od 399 dinara. Uživajte u čitanju knjige „Konji” i spremite se za drugi naslov iz istog serijala – „Psi” – koji nam stiže već krajem ovog meseca.

 

Autor: Evro Book/PR


11.06.2019.