Promocija knjige „Razbojnička država: Kosovo u svetskoj politici“ u Beogradu

Knjiga „Razbojnička država: Kosovo u svetskoj politici“ ruske autorke Jelene Georgijevne Ponomarjove je za veoma kratko vreme od objave izazvala veliku pažnju javnosti zainteresovane za međunarodne odnose i političku situaciju na Balkanu. Profesorka Teorije međunarodnih odnosa na Moskovskom institutu za međunarodne odnose pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije i jedan od vodećih specijalista u oblasti novije istorije Balkana je u ovoj knjizi dala iscrpne, utemeljene ali i zastrašujuće odgovore na mnoga pitanja u vezi sa događajima u južnoj srpskoj pokrajini, analizirajući genezu neprijateljstva, sukoba i kriminalnog sistema koji je postao osnova najmlađe evropske države.

Kako bi što bolje predstavila svoju knjigu, Jelena Georgijevna Ponomarjova će posetiti Beograd i održati promociju u sredu 3. maja u 18 sati u velikoj sali Privredne komore Srbije (Terazije 23). Osim autorke, na promociji će govoriti i Andrej Fursov, akademik, Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije, Časlav Koprivica, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i Miroslav Mladenović, profesor na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.

Pozivamo vas da prisustvujete beogradskoj promociji, na kojoj će, osim razgovora o knjizi, biti moguća i kupovina primeraka po sajamskoj ceni.

16.06.2017.