Peta knjiga „Biblije u 365 priča i slika” od danas u prodaji

NOVA peta knjiga „Biblije u 365 priča i slika”
od danas u prodaji na svim kioscima širom zemlje!


Izdavačka kuća „Evro Book” vam predstavlja petu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” kroz dvadeset osam starozavetnih priča. Napisane su jednostavnim i razumljivim jezikom, na osnovu bogonadahnute i najstarije knjige na svetu, u kojoj su zabeležene istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima. Ove priče će podstaknuti naše najmlađe čitaoce da se, u društvu divnih roditelja, zajedno upoznaju sa Knjigom nad knjigama i otkriju sve njene tajne. Naš cilj je i da naše najmlađe čitaoce naučimo da zavole knjigu družeći se s njom od najranijeg doba.

Izdvajamo, na samom početku pete knjige, dobro poznatu priču „David ubija Golijata”, u kojoj glavni junak dečak David iako goloruk uspeva da snalažljivošću i neverovatnom hrabrošću, uz Božju pomoć, pogubi znatno nadmoćnijeg i iskusnijeg vojnika Golijata, tog junaka Filisteja, koristeći pastirski štap, praćku i pet kamenova koje je poneo u torbi. Golijat, div od čoveka, sa  mačem i kopljem, nasmejao se kad je video nejakog mladića koji se drznuo da na njega udari te ne sluteći da će mu ovaj doći glave nije ni pružao otpor. Tako je junak Filisteja pogubljen pred očima i uz nevericu svog naroda te Izrailjci izvojevaše pobedu. Ovo je bila samo uvodna priča u ovoj knjizi, o životu dečaka pastira Davida, kojeg je car Saul nagradio postavivši ga  za starešinu izrailjskih vojnika. No David je ubrzo pridobio i naklonost naroda, što se nimalo nije dopalo caru, koji je ubrzo postao njegov najljući protivnik zaslepljen zavišću i zlobom. U knjizi su predstavljene i druge priče, od kojih su neke od najlepših „Prijateljstvo Davida i Saulovog sina”, „Sveti hleb i Golijatov mač” i „David – car izrailjski”. Od pastira do cara, prošao je trnovit put pun neizvesnosti, patnje, bola i straha, ali nikada nije posumnjao u Božju volju, reči istine i ljudsku dobrotu, te je uvek bez putokaza koračao pravim stazama.

Pred našim najmlađim čitaocima je još jedna divna priča „Jerusalim – Božji grad”, u kojoj je opisano kako su se Davidovi vojnici provukli kroz prokop za vodu i zauzeli kulu Sion, a potom uspeli da osvoje i ceo grad koji su nazvali Davidov grad. Ostale priče prate život ovog proslavljenog junaka koji je cenu slave platio kada je zaslepljen ženskom lepotom i vođen strastima počinio veliki greh, koji ga je odveo u još veći. U priči „Jedan greh vodi u drugi” naši čitaoci će saznati zašto ga je do tada verni Gospod napustio i kakvom kaznom kaznio. Nije platio životom, ali je cena bila previsoka.

Ove lepe i poučne priče oplemenjene su ilustracijama urađenim tehnikom ulje na platnu našeg poznatog akademskog slikara Nebojše ĐuranovićaUz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja ova edicija predstavlja jedinstvenu riznicu duhovnog blaga za celu porodicu.

Zato odmah potražite petu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika”, koju možete kupiti po neverovatnoj ceni od 399 dinara, u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje!


22.05.2019.