Osma knjiga „Biblije u 365 priča i slika” od 21. 8. u prodaji

NOVA osma knjiga „Biblije u 365 priča i slika”
od sutra u prodaji na svim kioscima širom zemlje!


Izdavačka kuća „Evro Book” vam predstavlja osmu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” kroz dvadeset i sedam starozavetnih priča. Napisane su jednostavnim i razumljivim jezikom, na osnovu bogonadahnute i najstarije knjige na svetu, u kojoj su zabeležene istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima. Iskonska i nasušna potreba čoveka je da sluša i da živi po Reči Božjoj od koje je sve postalo: „U početku beše Reč, i reč beše u Boga, i Bog beše Reč.” (Jn.1, 1) Božje reči su u ovoj knjizi pretočene u priče koje će podstaći naše najmlađe čitaoce da se, u društvu brižnih roditelja, zajedno upoznaju sa Knjigom nad knjigama i otkriju sve njene tajne.

Na samom početku ove knjige, u tri divne priče, opisana je uloga Boga koji je poslao anđela čuvara da spase njegovog vernog slugu, bogoljubivog Danila, koji je čudom ostao živ u jami okružen gladnim lavovima. Naime, car Darije je Danila postavio za jednog od upravitelja carstva, zbog njegove mudrosti i poštenja. To je izazvalo gnev i ljubomoru kod njegovih suparnika, koji su, znajući koliko je Danilo velik vernik, uspeli cara da nagovore da izda naredbu na osnovu koje se zabranjuje da se u narednih trideset dana bilo ko moli bogu ili čoveku. To je dobroćudni i bogobojažljivi Danilo prekršio, a nadmudreni car morao je, teške volje, da ispoštuje svoju reč i da ga po izrečenoj kazni baci u jamu sa lavovima. Šta se zatim dogodilo i kako je vladar reagovao kada je uvideo da se radi o prevari? Ko je snosio krivicu i da li se car iskupio? Odgovore potražite u ovoj knjizi.

Priča „Suve kosti, čujte” ostavlja snažan utisak na čitaoca, jer su prizori širokih polja po kojima su rasute kosti pogubljenih izrailjskih vojnika. Jezekilj, izaslanik Božji, čuo je reči Gospoda, koji mu se javio i tada rekao da ponovi reči proroka koje će sastaviti pomešane i rasute kosti, obaviti ih žilama, mišićima, kožom i udahnuti im dušu. Prorok ga je poslušao i pred njim se začas stvorila vojska  oživljenih ratnika. Ova priča nosi snažnu poruku o besmrtnosti, večnosti izrailjskog naroda, kao i najavu dolaska Mesije, koji će pobediti smrt.

Priča „Povratak u Obećanu zemlju” svedoči o ispunjenju Božjh reči i zapovesti. Gospod je obećao Izrailjcima da će ih vratiti u njihovu zemlju što se dogodilo nakon nepunih sedamdeset godina stradanja, patnji, bola uz nepokolebljivu i iskrenu veru u Gospoda, jedinog oca svih smrtnika. Ponovo niče novi Jerusalimski hram, o kojem ćete čitati u 217. priči. Ova knjiga se završava pričom „Gospod će doći”, koja najavljuje dolazak Spasitelja i otvara nova poglavlja koja ćete čitati u devetoj knjizi.

Ove lepe i poučne priče oplemenjene su ilustracijama urađenim tehnikom ulje na platnu našeg poznatog akademskog slikara Nebojše Đuranovića. Uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja ove knjige predstavljaju jedinstvenu riznicu duhovnog blaga za celu porodicu.

Zato od srede 21. 8. potražite osmu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika”, koju možete kupiti po neverovatnoj ceni od 399 dinara, u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje!


Tekst: Evro Book/PR
Foto: Evro Book/dizajn


05.08.2019.