Održana promocija knjige „Srpski vitezovi u doba Nemanjića”

U četvrtak, 13. decembra 2018. godine u 14 sati održana je promocija knjige „Srpski vitezovi u doba Nemanjića” u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Publici je prvi put javno predstavljena monografija koja je dobila priznanje za najbolju klasičnu ilustraciju od strane Udruženja likovnih umetnika primenjenih umestnosti i dizajnera Srbije na ovogodišenjm Sajmu knjiga u Beogradu.

Posebno je zadovoljstvo bilo videti punu salu na promociji ovog značajnog izdanja za očuvanje sećanja na bogatu istoriju i kulturu srpskog naroda. 

O kulturno-umetničkoj vrednosti knjige govorili su redovni profesor Rastko Ćirić sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu i g. Vlada Vesović, član Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije, stripar, ilustrator i animator. 

Goste je u ime izdavačke kuće „Evro Book” pozdravila Sanja Đurić, PR i marketing menadžerka, koja je istakla da je ovo monografska publikacija namenjena ljubiteljima srpske srednjevekovne istorije, ali i svima onima koje interesuje kako se živelo u srednjevekovnoj Srbiji, kakvo je bilo državno uređenje, kako su izgledali vitezovi u doba Nemanjića i mnogi od junaka za koje smo čuli samo u pričama ili na časovima istorije. 

Nebojša Đuranović, koji je kompletni autor knjige, istakao je da je i sam zaljubljenik u našu srednjevekovnu istoriju i da je na prikupljanju istorijske građe i oslikavanju knjige radio više godina, te da mu je posebno drago što je knjiga objavljena neposredno pred obeležavanje 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve koje se proslavlja iduće godine. 

14.12.2018.