Održana promocija knjige „Mlada Bosna”

U prepunoj Kristalnoj sali Doma vojske Srbije u Beogradu u ponedeljak, 3. decembra 2018. godine održana je promocija monografije prof. dr Radoslava Gaćinovića u izdanju Evro Book izdavačke kuće iz Beograda.

Na promociji su o knjizi pored autora govorili i prof. dr Darko Tanasković, vodeći srpski islamolog, filolog orijentalista, diplomata i redovni profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao i dr Mile Bjelajac, naučni savetnik i direktor Instituta za noviju istoriju Srbije. U ime izdavačke kuće, goste je pozdravila PR i marketing menadžerka, Sanja Đurić.

Prof. dr Darko Tanasković, jedan od recenzenata knjige, ističe da je knjiga pripremana i napisana sa znanjem, poštenjem i ljubavlju i da je značajan trenutak u kome izlazi prošireno izdanje ove monografije, kako za Srbiju tako i za svet.

Dr Mile Bjelajac osvrnuo se na istorijski događaj i rekao da prošlost treba razumeti iz njenog vremena i sistema vrednosti koji su vladali u tom vremenu. Prema njegovim rečima, ova knjiga predstavlja sistematičan podsetnik na značajne događaje naše istorije.

Autor monografiju posvećuje svojim slavnim precima koji su svoje živote dali u oslobodilačkim ratovima u minula dva veka, a posebno Vladimiru Gaćinoviću, književniku i idejnom osnivaču organizacije „Mlada Bosna”, a onda i vidovdanskim herojima i slavnom junaku Gavrilu Principu.

Intervju sa prof. dr Gaćinovićem možete pročitati ovde.


06.12.2018.