Narandžasta nedelja: Inspirisali smo druge

  Izdavačka kuća ''Evro Book'' organizovala je kampanju ''Čitaj da budeš najjači'' koja je imala za cilj borbu protiv svih vidova nasilja. Izuzetno kreativna i inspirativna kampanja podstakla  je profesore srpskog jezika i književnosti zaposlene u Medicinskoj školi u Čačku da se njihova tradicionalna akcija protiv nasilja, Narandžasta nedelja, pozabavi obrazovanjem i čitanjem kao  važnim načinom  prevencije. U školi su istaknuti plakati iz kampanje ''Čitaj da budeš najjači''  koji su inspirisali zaposlene i  učenike da razmisle o značaju obrazovanja kao načina da se ličnost osnaži. Oni su osmislili i nove slogane, važne poruke upućene vršnjacima o vidovima i načinima borbe protiv nasilja, a koji svi proizilaze iz celoživotnog učenja i usavršavanja.


   ''Čitanje oplemenjuje'', ''Čitaj da daleko vidiš i predvidiš'', ''Čitanjem dobijaš nagradu: nevidljivu snagu, gromovito oružje'', ''Naoružaj se znanjem'', ''Plemenitost duha i širina vidika potiču od čitanja'', ''Učenjem i sebe stvaraš, samo izgrađena mlada ličnost ima snage da se odupre onome što je unižava'', samo su neke od poruka koje su učenici uputili svojim vršnjacima. Saradnja Izdavačke kuće ''Evro Book'' i Medicinske škole u Čačku pokazala se vrlo plodonosnom i podsetila nas je na to da svi imamo zajednički cilj, te se da zaključiti da se sve može postići udruženim  znanjem i kreativnošću, entuzijazmom i društvenom odgovornošću.


Učenici Medicinske škole u Čačku inspirisani kampanjom „Čitaj da budeš najjači”


Autor: Jelena Dramićanin, prof. srpskog jezika i književnosti u Medicinskoj školi u Čačku i autor romana ''Studen kamen'' Izdavačke kuće ''Evro Book''

Foto: Privatna arhiva/ Medicinska škola u Čačku