Jedinstvena edicija knjiga: Jedanaesta knjiga „Biblije u 365 priča i slika” od 20. 11. u prodaji


Nova jedanaesta knjiga „Biblije u 365 priča i slika”
od 20. novembra u prodaji na svim kioscima širom zemlje!


Izdavačka kuća „Evro Book” vam predstavlja jedanaestu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” kroz trideset i jednu novozavetnu priču. Prosvetljujuće, inspirativne, dirljive i istinita priče o Bogu i ljudima koje nas uče kako da živimo po zapovesti i volji Tvorca. Ova bogonadahnuta poučna predanja zabeležena su jednostavnim jezikom, koje svako može da razume, s ciljem da istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima prodru u sve domove do najmlađih čitaoca. Mališani će instiktivno usvojiti sve pouke i novostečena znanja iz Knjige nad knjigama znajući kako da ih u datim situacijama iskoriste na pravi način. Iskonska i nasušna potreba čoveka je da sluša i živi po reči Božjoj.

Knjiga počinje divnom pričom „O velikoj i maloj ljubavi” u kojoj Isus fariseju Simonu objašnjava zbog čega će svi gresi biti oprošteni onima koji iskreno vole i čvrsto veruju. Već u narednoj poučnoj priči „Pustite decu k meni” Sin Božji, Isus Hrist, takođe propoveda o ljubavi, ali onoj čistoj, iskonskoj, detinjoj… U ovoj priči se govori kako Carstvo Božje pripada onima koji su kao deca – prosti, iskreni i poslušni, te Isus poziva sve roditelje da sa svojim mališanima redovno dolaze u hram Božji kako bi od Tvorca primili blagoslov, koji će im ispuniti srca radošću, duše spokojem, a živote srećom.

Ova jedanaesta knjiga je posebna zato što nas istinitim pričama uvodi u nova ključna dešavanja koja su promenila svet u kojem se definisala i još jače učvrstila vera čoveka u postojanje i isceliteljske moći Boga. Počevši od priče „Slepi Vartimej” u kojoj se slepi i ubogi čovek susreo sa Sinom Božjim i njegovim apostolima dok su išli ka Jerusalimu da u hramu proslave veliki jevrejski praznik Pashu, zamolio ih je da mu pomognu i Isus mu je podario vid. Zadivljen čudom koje je doživeo odluči da ih sledi u pohodu ka Jerusalimu sa dubokim uverenjem da čuda postoje i da je jedino Sin Božji zaista svemoćan i savršen.

Potom se nižu priče: Zavera protiv Sina Božjeg, Judina izdaja, Tajna večara… i druga dirljiva poučna predanja u kojima se pripoveda o sveštenicima koji su skovali lukav plan da pogube Isusa Hrista, ni ne sluteći da će im tu podlu zamisao olakšati jedan od dvanaestorice njegovih apostola prodavši dušu đavolu za samo trideset srebrnjaka. Izdajica je bio Juda Iskariotski koji se sa okrutnim sveštenicima poistovetio po mržnji, zlobi, zavisti i srebroljublju. „Tajna večera” je priča u kojoj je opisana večera Sina Božjeg i njegovih dvanaestoro učenika kada je Isus ustanovio Sveto tajno pričešće rečima: „Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.” Ova večera će se pamtiti dok je sveta i veka. Sve priče su nadahnjujuće, ohrabrujuće i uče nas kako da živimo po zapovesti i volji Božjoj.

Ova knjiga, kao i prethodne, oživljena je sjajnim ilustracijama urađenim tehnikom ulje na platnu našeg poznatog akademskog slikara Nebojše Đuranovića. Uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja ova edicija predstavlja jedinstvenu riznicu duhovnog blaga za celu porodicu.

Ne propustite priliku i već potražite jedanaestu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” po neverovatnoj ceni od 399 dinara, u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje!