EVRO BOOK na 56. međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji

Od 1. do 4. aprila 2019. godine održava se 56. međunarodni sajam knjiga za decu u Bolonji. Sajam knjiga u Bolonji je najveći i najznačaniji sajam knjiga za decu i predstavlja jedan od najvećih svetskih kulturnih događaja. Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se više od 1.400 izlagača iz preko 70 zemalja, a zemlja domaćin ovogodišnjeg sajma je Švajcarska.
 
Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Bolonji su izuzetne žene u književnom stvaralaštvu. Mi ćemo sa ponosom predstaviti rad Ane Grigorjev, jedne od najboljih srpskih umetnica u stvaralaštvu za decu, u okviru Evro Book edicije Zaboravljene priče. Najnovija priča iz te edicije koju posebno predstavljamo je „Ole Spavajko”, zaboravljena priča Hansa Kristijana Andersena o omalenom bajkolikom stvorenju koje nežno uvodi decu u carstvo snova.
 
Štand Evro Book-a, jednog od najvećih srpskih izdavača, i ove, kao i svake godine, privlači veliku pažnju stranih izdavača i ljudi iz sveta knjige. Sajam knjiga u Bolonji, Evro Book će iskoristiti za promociju srpskih autora i ilustratora, a ujedno će uspostaviti saradnju sa renomiranim stranim izdavačkim kućama knjiga za decu. Na ovaj način, Evro Book, će po povratku sa sajma u Bolonji, najnovije svetske trendove u izdavaštvu predstaviti na srpskom tržištu i obradovati naše najmlađe čitaoce.
 
Evro Book će na ovom sajmu inostranim izdavačima predstaviti nova domaća izdanja za decu – bajke, basne, radne sveske, edukativne knjige i bojanke. Stara izdanja već dugo privlače pažnju brojnih izdavačkih kuća, što se vidi i kroz više od 40 ugovora o prodaji prava u 15 država sveta.
 
Knjiga koju smo pripremili specijalno za ovaj sajam je bajka „Zlatokosa i tri medveda” iz naše nove edicije Čudesan svet bajki koja će biti u prodaji u Srbiji po povratku sa bolonjskog sajma.
 
Za više novosti sa sajma u Bolonji, pratite nas na društvenim mrežama!
 
Vaš Evro Book
Najbolje knjige, najbolji prijatelji

 

Korisni linkovi:

http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/home/878.html

https://evrobook.rs/img/EvroBookForeign.pdf

                                                                   


01.04.2019.