EVRO BOOK na 55. međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji

Od 26. do 29. marta 2018. godine održava se 55. međunarodni sajam knjiga za decu u Bolonji. Sajam knjiga u Bolonji je najveći i najznačaniji sajam knjiga za decu i predstavlja jedan od najvećih svetskih kulturnih događaja. Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se više od 1.300 izlagača iz preko 100 zemalja, a zemlja domaćin ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Kina.

Štand Evro Book-a, jednog od najvećih srpskih izdavača, i ove, kao i svake godine, privlači veliku pažnju stranih izdavača i ljudi iz sveta knjige. Sajam knjiga u Bolonji, Evro Book će iskoristiti za promociju srpskih autora i ilustratora, a ujedno će uspostaviti saradnju sa renomiranim stranim izdavačkim kućama knjiga za decu. Na ovaj način, Evro Book, će po povratku sa sajma u Bolonji, najnovije svetske trendove u izdavaštvu predstaviti na srpskom tržištu i obradovati naše najmlađe čitaoce.

Evro Book će na ovom sajmu inostranim izdavačima predstaviti nova domaća izdanja za decu – bajke, basne, radne sveske, edukativne knjige i bojanke. Stara izdanja već dugo privlače pažnju brojnih izdavačkih kuća, što se vidi i kroz više od 40 ugovora o prodaji prava u 15 država sveta.

Posebnu pažnju privlači i novo izdanje naše kuće iz edicije Zaboravljene priče – „Maša i medved”, ruska narodna bajka koju je ilustrovala Ana Grigorjev, jedna od najboljih srpskih umetnica u stvaralaštvu za decu. Kao i jedinstvena „Biblija u 365 priča i slika”, za koju je ilustracije uradio Nebojša Đuranović, jedan od naših najpriznatijih slikara mlađe generacije, koristeći tehniku ulje na platnu. „Biblija u 365 priča i slika” predstavlja plod višegodišnjeg rada grupe autora i nastala je sa ciljem da bude jedinstveno, kapitalno i vredno delo.

Za više novosti sa sajma u Bolonji, pratite nas na društvenim mrežama!

Vaš Evro Book
Najbolje knjige, najbolji prijatelji

Korisni linkovi:

http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/the-fair/the-bologna-childrens-book-fair/5656.html

https://evrobook.rs/img/EvroBookForeign.pdf

 


26.03.2018.