Deseta knjiga „Biblije u 365 priča i slika” od 23. 10. u prodaji

NOVA deseta knjiga „Biblije u 365 priča i slika”
od sutra u prodaji na svim kioscima širom zemlje!


Izdavačka kuća „Evro Book” vam predstavlja desetu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” kroz trideset i tri novozavetne priče. Prosvetljujuće, inspirativne, dirljive i istinita priče o Bogu i ljudima koje nas uče kako da živimo po zapovesti i volji Tvorca. Ove bogonadahnute pouke zabeležene su razumljivim i jednostavnim jezikom, koje svako može da razume, s ciljem da istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima prodru u sve domove u kojima su ljubav i dečiji osmeh podjednako vredni kao i negovanje ljubavi prema pisanoj reči, čitanju i duhovnosti. Mališani će instiktivno razumeti sve pouke i usvojiti nova znanja iz Knjige nad knjigama znajući kako da ih iskoriste na pravi način. Iskonska i nasušna potreba čoveka je da sluša i živi po reči Božjoj.

Knjiga počinje poučnom pričom „O pšenici, kukolju i kvascu” u kojoj Isus pripoveda o Bogu, dobrim i lošim ljudima kroz poučno predanje o vrednom čoveku koji je posejao zdravo seme na svojoj plodnoj njivi, ali su njegovi ljubomorni i zavidni neprijatelji pored žita posejali kukolj, korov. Kako su i pšenica i kukolji rasli zajedno, sluge su brže bolje obavestile domaćina o novonastaloj situaciji i rekle mu da bi trebalo da se kukolj poseče. Međutim, mudri domaćin znajući da sečom kukolja uništava i zdravo žito pa im je poručio da ostave tako do žetve, a žeteoci će znati kako da odvoje kukolj od žita. Vredne sluge su postupile po naredbi i ovaj mudri domaćin je uspeo da sačuva svoj usev.

„Sin čovečji će jednog dana poslati anđele da odvoje dobre od zlih. Biće to poslednja žetva na kojoj će se na kraju razvrstati pravednici Božji od grešnika, kao pšenica od kukolja, i biće odneta u Carstvo Božje, u žitnicu koju pomenu Gospod.”, ovim rečima Isus Hrist, sin Božji, pokušao je okupljenom narodu da dočara kako izgleda obećano carstvo čiji dolazak najavljuje.

Potom se nižu živopisne priče koje nose snažne životne pouke, lekcije o isceljenju kroz dirljive besede upućene ljudima koji imaju sluha da ih čuju i na pravi način razumeju. Neki od naslova su: „Vera tvoja spasla te je!”, „Budite kao deca”, „Vi ste so zemlji” i druge.

U priči „Izgubljeni novčić” Gospod nas uči da iskreno pokajanje i ispovedanje greha vodi do Carstva nebeskog i našeg sjedinjavanja sa Bogom. Dok je svojim učenicima, vernim apostolima, govorio koliko je važno imati bratske ljubavi prema bližnjem, voleti svako stvorenje na svetu, posebno neprijatelje  i praštati drugima da bi i nama gresi bili oprošteni. Ova knjiga se završava pričom „Najava drugog dolaska” i ujedno najavljuje niz novih novozavetnih događaja o kojima ćete čitati u preostale dve knjige „Biblije u 365 priča i slika”.

Knjiga, kao i prethodne, oživljena je sjajnim ilustracijama urađenim tehnikom ulje na platnu našeg poznatog akademskog slikara Nebojše Đuranovića. Uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha Irineja ova edicija predstavlja jedinstvenu riznicu duhovnog blaga za celu porodicu.

Ne propustite priliku i već sutra prvi potražite desetu knjigu iz edicije „Biblija u 365 priča i slika” po neverovatnoj ceni od 399 dinara, u svim bolje snabdevenim kioscima širom zemlje!


Tekst: Evro Book/ PR
Foto: Evro Book/dizajn


22.10.2019.